Blog Irena Omazic.com od sada dostupan i u audio formi

Blog Irena Omazić.com od sada je dostupan i u audio formi.

Audio snimka svakog teksta na blogu poboljšava i unapređuje korisničko iskustvo, a moji čitatelji imaju mogućnost izbora i bolju pristupačnost sadržajima.

Audio tekstove možete pronaći ovdje, i na kraju svakog teksta.

[thumbnail target=”_self” src=”http://irenaomazic.com/wp-content/uploads/2017/12/irena-omazic-blog-u-audio-formatu.png”]

Zašto audio članci?

Ja sam jedna od onih koja sjedi pred računalom, a članak čita na mobitelu. Ova navika užasno umara oči, a na kraju dana shvatite da vas košta mnogo.

Uz to što je audio članak pomoć mojim očima, može biti dobro i za analitiku bloga. Pružanjem ove mogućnosti olakšavam ljudima koji žele čitati članak i kada se ne mogu koncentrirati na tekst.

Članak možete slušati na putu do posla ili dok vozite.

Sami birate kako ćete konzumirati sadržaj!

Audio članak jeste unapređenje korisničkog iskustva mog bloga, ali nije primarni razlog zašto sam odlučila snimiti svaki tekst.

Pravi razlog je Facebook poznanstvo s jednim sjajnim momkom iz Srbije koji ima oštećen vid, a kojeg interesiraju blogovi i online edukacija. Da bi mogao “čitati” tekstove na svojim uređajima ima poseban softver koji mu pomaže  sve tekstualne sadržaje s interneta konvertirati u audio sadržaj.

Tad sam obećala da ću svoj blog učiniti pristupačnijim tako što ću sama snimiti svaki članak koji objavim. Rekao je da bi to bilo odlično ako imam dobru dikciju.

Za konvertiranje tekstualnih sadržaja postoje wordpress dodaci koje nisam testirala jer mi ne ulijevaju povjerenje. Amazon Polly (alat sa 47 glasova na 24 jezika) nije opcija za naše govorno područje.

Smatrala sam da je za brendiranje bloga i prezentaciju sadržaja najbolje da ja tekstove snimim sama i blog ponudim na Soundcloud kanalu Irena Omazic.

Svima kojima je vrijeme dragocjen resurs, “slušanje blogova” je sjajna mogućnost.

Najbolje što možete učiniti za svoju publiku je učiniti svoj rad dostupnijim!

Ovaj tekst dostupan je u audio formatu!

Irena Omazić

PR i content marketing specijalist. Pomaže klijentima web stranicu pretvoriti u biznis alat uz pomoć strateški planiranog sadržaja.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.