Stvaranje poslovne mreže je ključ uspješnog poduzetništva

Prije nekoliko dana u Američkoj ambasadi u Sarajevu održano je druženje za umrežavanje žena poduzetnica iz BiH.

Zahvaljujući ljubaznom pozivu prijateljica iz Fondacije 787 imala sam čast biti među pozvanima.

Bilo je to sjajno druženje koje mi je donijelo neke zaista vrijedne kontakte i poznanstva.

O vrijednosti business networkinga ili poslovnog umrežavanja ne treba mnogo govoriti. Ako ste ikada iskusili ovakav vid poslovnog, a opuštenog druženja onda znate koliko su značajna poznanstva koja na ovaj način stječete.

Moto ovog umrežavanja bilo je podržavanje i ohrabrivanje stvaranja poslovnih mreža između žena poduzetnica u okviru misije osnaživanja žena za sudjelovanje u društveno-ekonomskim tokovima u BiH.

Na samom početku pozdrav je uputio domaćin, gdin. Paul Horowitz, Zamjenik Ambasadorice Powell. Nakon pozdravnih riječi nastao je žamor. Mreža se počela plesti…

12901550_1726815490866612_8941346898948255639_o

Ono što nakon ovog “umrežavanja” mogu reći je:

Dobra posjetnica zlata vrijedi

Koliko god se činilo da su posjetnice staromodne i da je njihovo vrijeme prošlo, ta će promjena ipak pričekati. Kada u sat vremena upoznate 40 novih lica teško bi bilo reći da ćete se svih tih lica sjetiti nakon mjesec dana. Zato je posjetnica tu. Ovo spominjem jer je na mojoj posjetnici slika snimljena u Jajcu. Gotovo svi su pitali gdje je fotografirano i koje je to mjesto. Dovoljno da me se sjete…

Pripremite Elevator pitch

Elevator pitch ili Elevator speech je izjava kojim se brzo i jednostavno predstavljamo, a koji bi  trebalo izreći u vremenu od 30 sekundi do dvije minute. Predstaviti se nekome tko s vašim poslom i profesijom nema mnogo zajedničkog, nije jednostavno. Kratko, unaprijed smišljeno predstavljanje nije loša ideja.

Negativna poslovna klima u BiH problem je za razvoj i napredovanje. Ono što ženama poduzetnicama otežava položaj je činjenica da je poslovni svijet u BiH većinom muški svijet u kojem žene nisu ravnopravne. Poticanje žena poduzetnica kroz uspostavu mreže kontakata doprinosi stvaranju poslovne mreže koja je ključ uspješnog poduzetništva.

Foto: Fondacija 787

Irena Omazić

PR i content marketing specijalist. Pomaže klijentima web stranicu pretvoriti u biznis alat uz pomoć strateški planiranog sadržaja.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.